Barbfotografie
Met liefde JOUW herinneringen vastgelegd

Newborn fotoshoot - Hoe bereid je je voor?


Bij een Newborn fotoshoot komt vaak heel wat spanning en onwetendheid kijken. En die spanning is nou juist 'niet' handig tijdens deze fotoshoot. De spanning van ouders is voor de kleine baby vaak voelbaar, en zorgt er voor dat de baby onrustig is tijdens de fotoshoot. 

Gelukkig is die spanning wel heel logisch.. want poeh, vaak kom ik al binnen een paar dagen na de bevalling! Jullie zijn net aan elkaar gewend, er komt bijna dagelijks bezoek over de vloer om jullie prachtige baby te bewonderen, en laat staan die slapeloze nachten die je opbreken! Dus al met al.. logisch dat die spanning er is, maar laat ik wat tips geven zodat ik het voor jullie zo relaxed mogelijk kan laten zijn. 


Locatie

In de meeste gevallen kom ik voor een Newborn fotoshoot bij jullie thuis. Mits er vanuit jullie de wens is om elders af te spreken. Het fijne van een Newborn fotoshoot bij jullie thuis is het feit dat de meeste spulletjes binnen handbereik liggen. Aangezien ik binnen bij jullie fotografeer is het handig als je een ruimte van 2x2 meter vrij maakt (liefste nog groter, maar dat is niet persee noodzakelijk). Ik bekijk op dat moment wel of daar voldoende natuurlijk licht is of dat ik mijn studio lampen moet gebruiken. Daarnaast maak ik vaak ook wat reportage foto's. De ruimtes die ik daarvoor gebruik zijn: woonkamer, babykamer, ouder slaapkamer. Mocht je tijd hebben om deze ruimtes strak en opgeruimd te hebben dan kunnen wij ook hier fotograferen. Ik help je op de dag zelf ook even met de ruimtes bekijken en eventuele spullen op te bergen. 


Kleding

Wat moet je baby aan bij een Newborn fotoshoot? Ik ben hier heel makkelijk in! Ik gebruik zelf rustige kleuren voor de achtergronden dus wat mij betreft kan je baby elk kledingstuk aan wat jij leuk vindt. Persoonlijk ben ik niet van de sokken bij een baby. Als het kledingpakje voetjes er aan vast heeft is dat prima, maar sokken trek ik altijd even uit. Ik vind baby voetjes dan ook geweldig om te fotograferen! Zorg dat je 1 of 2 extra setjes bij de hand hebt om je baby tussentijds te verkleden. En zorg dat je voordat ik kom eventueel een slabbetje om doet bij je baby zodat de kleertjes zo schoon mogelijk blijven. Daarnaast vind ik het ook altijd leuk om de baby met ontbloot bovenlijf te fotograferen, mits jullie hier wat op tegen hebben. Bij het fotograferen laten we de luier gewoon aan en wikkelen we hem/haar in een warme doek. Heb jij zelf een mooie omslagdoek, dan kunnen wij deze gebruiken. Ik neem zelf ook wat spulletjes mee. Wil jij zelf ook op de foto zorg dat dat jullie qua kleding bij elkaar passen. Het liefste geen drukke prints, zodat de nadruk op jullie ligt en niet op de kleding. 


Ritme

Ik snap natuurlijk dat een ritme nog ver te zoeken is in de eerste weken.. maar probeer je baby wakker te houden totdat ik langskom. Liefste zo'n 40 a 60 minuutjes. Zodat je baby al een beetje moe raakt en ik hem/haar mogelijkerwijs in slaap kan krijgen. Merk je toch dat je baby voorafgaand aan de shoot moe wordt, kleed hem/haar dan uit tot de luier, wikkel in een warme doek en geef een fles. Het is niet erg als je baby dan in slaap valt.


Accessoires

Tijdens de shoot gebruik ik wat accessoires van mijzelf. Zo neem ik wat mandjes, bakjes en doeken mee. Heb jij zelf een leuke mand of ander item wat je bij de shoot denkt te kunnen gebruiken dan zie ik dat heel graag! Hoe meer persoonlijke items hoe leuker! Ik kijk ook graag even rond bij jullie thuis, dus kijk niet gek op als ik de tijdschriftenbak ineens leeg gooi en deze gebruik.. hihi! 


Vragen

Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Ik wil graag zoveel mogelijk zorgen uit handen nemen. Het moet vooral een geniet momentje zijn waar je met veel plezier aan terug denkt! En zoals ik vaker zeg.. als het niet lukt, niet getreurd! Dan kom ik op een ander moment terug. 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram